PSD se întreabă unde-i șapca primită de Iohannis de la Trump

Social democrații vor mai multă empatie din partea liderilor PNL

Într-o ultimă postare apărută pe contul de socializare al partidului, PSD remarcă lipsa de reacție a președintelui Klaus Iohannis și a premierului Florin Cîțu cu privire la evenimentele violente care s-au petrecut ieri, la Capitoliul din Washington. Într-adevăr, în urma unei verificări rapide a contului de Facebook al președintelui constatăm că social democrații au dreptate, ultimul mesaj postat de Klaus Iohannis fiind tradiționalul „la mulți ani”, în data de 31 decembrie 2020. Situația se aplică și în cazul premierului Florin Cîțu, cel mult prea absorbit de problemele țării pentru a remarca ce se întâmplă dincolo de granița României.

„Florin Cîţu şi Klaus Iohannis sunt singurii demnitari ai statului şi printre puţinii decidenţi occidentali care n-au avut până acum vreo reacţie privind evenimentele din Statele Unite!”, remarcă social democrații, pe Facebook.

PSD amintește de „șapca abundenței”

În aceeași postare, social democrații amintesc de cadoul primit de președintele Klaus Iohannis de la omologul său american, în cadrul unei vizite la Washington, vestita șapcă albă pe care stătea inscripționat sloganul de campanie al lui Trump „Make America Great Again”, acesta fiind mărul discordiei de astăzi, în opinia celor de la PSD.

„Ştim că sunt îngrijoraţi de faptul că şapca primită nu avea nicio legătură cu stabilirea unor relaţii serioase şi puternice cu Statele Unite, dar tăcerea lor asurzitoare confirmă o lipsă îngrijorătoare de viziune politică.

Faptul că preşedintele şi premierul n-au condamnat încă violenţele şi asaltul împotriva democraţiei americane pune, astfel, România într-o postură delicată în raport cu celelalte democraţii occidentale şi noua administraţie democrată.

Ei confirmă practic, aşa cum au făcut şi în România, că susţin nerespectarea rezultatelor alegerilor şi preluarea prin forţă a puterii. De ce le este frică nu vor scăpa. 6 decembrie a fost doar începutul!”, declară PSD, pe pagina oficială de Facebook a partidului.

Citește și: Ciucu are probleme de comunicare cu Nicușor Dan

#News