Dacian Cioloș

Dacian Cioloș consideră ca nejustificată decizia PSD de a schimba Guvernul Orban, prin depunerea moțiunii de cenzură. Într-o postare pe Facebook, co-președintele USR PLUS, Cioloș, precizează că momentul ales de social-democrați este nepotrivit, din cauza situației medicale în care se află România.

„PSD a depus azi o moțiune de cenzură împotriva Guvernului acuzând PNL că guvernează prost și că-i fură primarii înainte de alegeri. Am propriile rezerve referitoare la gestionarea acestei crize si la pregătirea cum se cuvine a reconstrucției economice postpandemie.

Dar PSD nu are nicio cădere sau legitimitate să vrea să schimbe acum guvernul, într-o situație complicată sanitar, de incertitudine economică și socială, după ce timp de patru ani a avut majoritatea și a schimbat câte-un guvern pe an, unul mai slab decât celălalt. PSD și parlamentarii săi ar trebui să nu mai atingă nimic cu câteva luni înainte de alegeri. Acum e rândul cetățenilor să hotărască, la vot, cine îi va conduce în următorii ani. Acest Parlament și-a arătat limitele”, a scris Dacian Cioloș pe pagina de Facebook.

Totodată, Cioloș afirmă că „lupta” dintre principalele două partide este una ridicolă, în care miza es doar „zestrea electorală”.

„Pe de altă parte, lupta între PNL și PSD pentru primarii în funcție e din ce în ce mai ridicolă. De parcă am avea cele mai frumoase și funcționale orașe din Europa și e păcat să pierdem niște politicieni de așa valoare ca cei care le-au administrat în ultimii 20 de ani. Știu, e zestrea electorală la mijloc, capacitatea lor de a ține captive localitățile pe care le-au sechestrat și muls ani în șir. Politicieni locali care au sărit fără jenă dintr-un partid în altul, după cum le-a fost mai bine în relația cu guvernul”, a mai scris europarlamentarul Dacian Cioloș.

Co-președintele USR PLUS speră ca politicienii blocați în „mizele trecutului” să dea dovadă de „echilibru și înțelepciune” în ceea ce privește moțiunea de cenzură, dar mai ales în ceea ce se va întâmpla după votul ei.

„Sper să mai existe un strop de echilibru și înțelepciune în această clasă politică încă blocată în mizele trecutului. Iar dacă această moțiune trece, mă aștept ca președintele Iohannis să rămână consecvent intereselor societății și cetățenilor și să nu numească vreun guvern de „uniune națională“ așa cum i-ar tenta pe responsabilii cu manevre de prin culisele Parlamentului. Să fiu clar: nu ne trebuie răsturnări de guverne cu o lună înainte de alegeri și cu paturile de la ATI pline până la refuz; dar dacă o vor face, ne trebuie imediat un guvern care să le poată gestiona corect și competent pe ambele. Noi suntem gata”, a concluzionat europarlamentarul Dacian Cioloș.

Citește și: Ciolacu: „Drepturile și libertățile nu pot fi schimbate prin OUG”

#News