Cele două delegații ale USR și PLUS au adoptat, sâmbătă, în cadrul unui congres on-line, protocolul de fuziune a celor două partide, care se va numi „USR PLUS”, iar Dan Barna și Dacian Cioloș vor fi co-președinți.

„În urmă cu puțin timp Congresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS. Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianță, unirea este un pas firesc. Este ceea ce și-au dorit membrii noștri, este ceea ce ne-a cerut electoratul. Împreună suntem și mai hotârâți să luptăm pentru idelurile și principiile noastre, iar voința noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi și mai puternică.

Vechile partide au avut timp de 30 de ani șansa să dovedească ce pot să facă. Acum e rândul generației noastre să decidă cum va arăta această țară”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Primul congres on-line al unui partid în România

„Tocmai am încheiat Congresul USR în care am aprobat protocolul de fuziune cu PLUS. Primul congres on-line al unui partid în România. De la 16 va mai fi un congres comun USR PLUS și de azi suntem un partid mai mare, mai puternic, partidul care va schimba România.

Le mulțumesc tuturor colegilor pentru efort și anduranță. Le mulțumesc că au ales să se implice, au cedat din timpul cu prietenii și familia și s-au implicat, înțelegând că dacă oamenii buni rămân pasivi nu se va schimba nimic.

Le mulțumesc în egală măsură și celor care din diverse motive personale nu s-au înscris în partid dar ne suțin constant ca să ne putem lupta cu arme egale cu dinozaurii care reprezintă vechea politică”, a scris și Ionuț Moșteanu, deputatul USR, pe Facebook.

Citește și: USR PLUS și PNL vor avea candidaturi comune la primăriile de sector

HashTag News