Simona Halep și Irina Begu se vor duela sâmbătă, după ora 16.00, în semifinala turneului WTA de la Praga (de categorie International, premii totale de 202 mii de dolari).

Dacă pentru Halep (locul 2WTA) ajungerea în această fază a fost după două meciuri de câte trei seturi, cu Polona Hercog (6-1, 1-6, 7-6) și Barbora Krejcikova (3-6, 7-5, 6-2), respectiv un meci scurt cu Magdalena French (6-2, 6-0), pentru Irina Begu ultimele două meciuri s-au „întins” pe trei zile.  Cel cu Leonie Kung (6-7, 7-5, 7-6), întrerupt joi, din cauza întunericului, iar cel cu Sara Sorribes Tormo (6-2, 4-6, 6-2) a fost oprit, vineri, de ploaie.

„Mă aștept la un meci foarte greu. O știu pe Irina foarte bine, este o jucătoare foarte solidă. M-aș bucura să câștige și ea și să fim amândouă în semifinale”, a declarat vineri, Simona Halep, principala favorită a turneului din Cehia.

Cealaltă semifinală se dispută între Kristina Pliskova și Elise Mertens.  

Pentru Simona Halep acesta este primul turneu la care participă după pauza impusă de pandemia de coronavirus. Ea este așteptată să concureze la US Open (31 august-13 septembrie), decizia definitivă urmând să o ia cu o săptămână înainte de startul turneului de Grand Slam. Nume importante și-au anunțat retragerea din acest turneu, printre acestea liderul mondial Ashleigh Barty, dar și campioana en-titre, Bianca Andreescu.

Citește și: US Open, prevederi inedite. Simona Halep trebuie să semneze că „își asumă moartea”

HashTag News