Marcel Ciolacu are planuri mari. Va sesiza CCR-ul! După cum chiar acesta a declarat. Ce-l deranjează pe aceasta? Orban! Mai exact, numirea lui Orban înapoi în scaunul de premier, după ce Marcel s-a chinuit atâta amar de vreme să-l dea pe ușa din dos afară, cu ajutorul moțiunii de cenzură. Astfel, se întreabă Ciolacu, dacă l-am demis, cum de e încă aici?

Așadar, ca să rezolve treaba până la capăt, Marcel Ciolacu s-a gândit că n-ar fi rău să sesizeze CCR-ul în cursul zilei de luni. Nu de alta, dar conflictul dintre acesta și președintele Iohannis pare să se mărească pe zi ce trece.

„Am luat şi eu act din presă de auto-propunerea domnului Orban din nou de a fi primul-ministru al României, după ce a existat în Parlament cel mai mare scor la o moţiune de cenzură post-decembristă. (…) Nu ştiu nici cât de legală este tot propunerea domnului Orban de a fi desemnat prim-ministru. Vom vedea. Nu sunt specialist în Constituţie, dar cu certitudine vom cere lămuriri până se va ajunge la un vot în Parlament”, a precizat el, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni.

Citește și: Iohannis mută pionul „pas cu pas”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, declara, de asemenea pe Facebook următoarele:

„Anunțul președintelui Iohannis nu este o surpriză pentru nimeni. Din păcate, președintele Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită. Presupun că, împreună cu PNL, își vor asuma și costurile acesteia.

În privința reformelor invocate, președintele omite un amănunt esențial: NU poți face reforme prin încălcarea legii și a regulilor democratice. NU poți face ”reforme” în detrimentul dreptului la sănătate al românilor.

”Reforma” din domeniul sănătății este un exemplu clar: OUG, fără transparență decizională, fără consultare publică prealabilă, făcută de oameni aflați într-un vădit conflict de interese.”, trage concluzia Ciolacu, înainte să atașeze această fotografie de text:

#News