Tibi Ușeriu

Tibi Ușeriu, performanță uriașă. Sportivul a terminat pe locul al doilea maratonul de la Polul Nord, Yukon Arctic Ultra, din Canada. El a parcurs 482 de km în aproape 7 zile. Sportivul român e pentru a doui oară la maraton și a alergat peste 300 de mile (482 de km) în 6 zile, 23 de ore și puțin peste 13 de minute.

Tibi Ușeriu, lupta cu gerul 

„Tibi Ușeriu 2020” a avut de îndurat temperaturi de -39 de grade Celsius și s-a confruntat toată competiția cu probleme cu stomacul, ce nu i-au permis să mănânce cum trebuie. Lipsa echipamentelor potrivite l-a încetinit considerabil.
„Elvețianul are rachete de zăpadă, eu nu am”, acesta a fost principalul element care l-a împiedicat pe Tibi să îl ajungă din urmă pe elvețianul Fabian Imheld, care a câștigat Yukon Arctic Ultra.

CITEȘTE ȘI TIBI USERIU a terminat ultramaratonul Arctic-din-Canada
i

Îngropat în zăpada viscolită până la genunchi

Sportivul a povestit familiei că se afundă în zăpada viscolită până la genunchi și s-a rătăcit la un moment dat.

CITEȘTE ȘI Tibi Useriu nu-se-lasa inca 150 km de parcurs/

„La un moment dat m-am pierdut un pic, m-am oprit, mi-am făcut un foc și am luat-o pe un drum de al vânătorilor. Dar l-am sunat pe Robert și mi-a zis: Ce tot mergi înainte și înapoi. Du-te în față” a povestit  Tibi familiei lui într-un apel telefonic.

Tibi, obișnuit cu competițiile dure

Este a doua oară când Tibi participă la ce este considerată cea mai dură cursă din lume. În 2018, unui sportiv italian i-au fost amputate membrele din cauza degerăturilor, regulile sunt mult mai dure și la cel mai mic semn de slăbiciune al vreunui concurent, organizatorii îl scot din cursă.

Anul trecut, Tibi a mers aproximativ 100 de km în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius. La controlul de rutină, medicii i-au descoperit degerături grave la degetele de la piciorul drept și l-au anunțat că trebuie să se retragă, fiind transportat cu elicoperul la spitalul din Whitehorse, Canada

Lista victoriilor lui Tibi Ușeriu la temperaturi extreme

Înainte de a paticipa la Maratonul Yukon Arctic Ultra, Tibi a câștigat de trei ori consecutiv maratonul 6633 Arctic Ultra, competiție care are și o limită de timp de 180 de ore.

Prima victorie, în 2016

Tibi Ușeriu a câștigat pentru prima dată 6633 Arctic Ultra în 2016, cu un timp de 173 de ore și 44 de minute pentru o distanță de 566 de km. Temperaturile au scăzut până la – 52 de grade. Dintre cei 12 concurenți care au început cursa, doar 7 au terminat.

 Tibi a avut vedenii

Ușeriu a povestit familiei că la un moment dat avea halucinații. Îi vedea pe Tom și Jerry alergând pe gheață și elefanți dansând în jurul lui. A doua victorie la maratonul 6633 Arctic Ultra a fost în 2017 Dintre cei 18 participanți, Tibi a câștigat, cu un timp de 158 de ore și 25 de minute. 2018, a treia victorie la 6633 Arctic Ultra La 44 de ani, Tibi a câștigat pentru a treia oară competiția, cu un timp de 172 de ore și 50 de minute. A fost aniversarea de 10 ani a maratonului. Limita de timp a crescut 216 ore iar lungimea cursei a crescut la 618 kilometri. Dintre 25 de participanți, doar 6 au terminat #News.