Tibi Ușeriu

Cu toate că temperaturile sunt extrem de scăzute, Tibi Ușeriu nu se dă bătut. Cum ar putea, de altfel, de vreme ce acesta se află momentan pe un onorabil loc 2, cu numai 150 de kilometri de parcus până la finiș. Cursa la care acesta participă se numește Yukon Arctic, iar Tibi are un scop nobil, și anume de a alerga pentru Via Transilvanica, scop căruia i s-a mai dedicat și în trecut.

„E frig, atât de frig încât fără foc simte că nu o mai scoate la capăt. Cum nu poate mânca aproape nimic, corpul nu mai are energie să se încălzească. Simte cum îi îngheaţă treptat şi la un moment dat trebuie să se oprească, altfel s-ar transforma într-un bloc de gheaţă. Când e pe un lac nu poate face foc, că nu-s lemne. Trebuie să-şi drămuiască cu înţelepciune resursele ca să ajungă la capătul lacului, unde poate face foc, aşa că tot timpul se uită cât mai are până la o pădure”, scriu prietenii lui Tibi Uşeriu pe Facebook.

Degerături și lipsă de hrană

Cu degerături la degetele de la picioare și cu o lipsă acută de hrană, lui Ușeriu nu îi este deloc ușor să ducă cursa până la capăt. Însă, bătăios și motivat, așa cum îl știm, cu siguranță va izbândi.

Citește și: Mersul pe bicicleta iarna? Da, se poate!

„Zice că-i crâncen de frig. Nu ştim ce înseamnă asta, că nu avem cum, dar ştim că au mai rămas în cursă numai 4. Tibi e al doilea, după elveţian. Pe locurile 3 şi 4 sunt doi finalişti de la 6633, unul a fost pe locul 2 şi celălalt pe locul 3. Unul dintre ei are o degerătură şi se va decide în orele următoare dacă pleacă mai departe sau nu. Şi cam asta e tot, alţii nu au mai rămas”, spun susţinătorii lui Tibi Uşeriu.

„Trebuie doar să termine cursa şi locul 2 e al lui. Stomacul din păcate nu îşi revine, aşa că la cum arată lucrurile acolo, tot ce ne dorim este să îl vedem sănătos la final”, spun prietenii sportivului.

#News

Foto