Firea, dezgustată de alegerile lui Iohannis. Primarul Capitalei Gabriela Firea a declarat că este uimită de faptul că președintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou ca premier pe Ludovic Orban și a subliniat că, prin această decizie, șeful statului demonstrează că sfidează Parlamentul, adică „îi desconsideră pe români”.

Firea, dezgustată de alegerile lui Iohannis

„Sunt chiar uimită, unii sunt sunt chiar stupefiați. Unii sunt chiar mai greu de stupefiat, pentru că m-am călit în ultimii ani. Este anormal ce se întâmplă. Practic, președintele ne demonstrează că sfidează Parlamentul, iar sfidând Parlamentul îi desconsideră și pe români. În momentul în care nesocotești faptul că ieri în cadrul unei moțiuni de cenzură Guvernul Orban a căzut și cu un scor hotărâtor, nici măcar la limită, trebuie să ții cont de cetățeni, adică de Parlament. Nu trebuie să ții cont că cetățenii sunt într-o parte și Parlamentul în cealaltă parte”, a declarat Gabriela Firea la Antena3.

Primarul Capitalei a precizat că este necesar ca în următoarea perioadă președintele să schimbe atitudinea, chiar dacă nu va schimba și propunerea de premier.

„Este cert că merge în acest drum în care să arate că domnul Orban este un bun prim-ministru”, a mai spus ironic Firea.

Precizările vin după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seară, că îl desemnează, din nou, pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

Vezi și Firea bate cu pumnul în masă, după ninsoare: Nota 7, bine că nu e 4!

„Următorul pas concret este desemnarea din partea mea a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern. După ce m-am consultat cu toate partidele parlamentare îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern și să se prezinte în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

#NEWS