Moteorologii avertizează că temperaturile vor fi scăzute pe timp de noapte

O nouă informare meteorologică venită din partea Administrației Naționale de Meteorologie, vorbește despre temperaturi cu minus pe timpul nopții.

Mai exact, în părțile de nord-est, centru și de sud ale țării, se vor înregistra pe timp de noapte temperaturi cu valori de până la -22 grade Celsius. Astfel, nu numai nopțile vor fi geroase, ci și diminețile vor prezenta un disconfort termic sporit. Există posibilitatea de îngheț.

Citește și: Februarie a debutat cu temperaturi istorice! Vreme anormal de caldă

Avertizarea va intra în vigoare sâmbătă, la ora 2:00 și va expira în cursul zilei duminică, la ora 10:00.

Meteorologii avertizează, de asemenea, că temperaturile din timpul zilelei, în perioada 8-9 februarie vor fi și ele greu de suportat, având în vedere hopurile termice pe care le-am trăit în ultima perioadă, ele ajungând chiar și la -10 grade Celsius.

Vremea din 6-8 februarie

În ceea ce privește perioada de dinainte, 6-8 februarie 2020, ANM declară:

„Interval de valabilitate: 06 februarie, ora 18:00 – 08 februarie, ora 02:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, zăpadă spulberată
În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse. Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) și în regiunile sudice.”, meteorologii avertizează.

Citește și: Anul 2019 a fost printre cei mai călduroşi ani înregistraţi vreodată. Ce înseamnă asta?

#News