Doi bărbați cereau bani în numele unei fundații caritabile care nu există

Cei doi reuşeau să facă sute de lei în numai câteva minute , a transmis Inspectoratul de Jandarmi al Județului Dâmboviţa

jandarmerie
Jandarmerie sursa foto pag de FB

Doi bărbaţi care abordau trecători în Târgovişte şi cereau bani pentru o fundaţie care nu există au fost prinşi de jandarmi, potrivit ziare.com.

Cei doi reuşeau să facă sute de lei în numai câteva minute. a transmis Inspectoratul de Jandarmi al Județului Dâmboviţa

„Doi bărbaţi care pretindeau bani pentru o fundaţie umanitară au strâns în 10 minute 300 de lei de la trecători. Jandarmii dâmboviţeni au depistat vineri, 8 martie a.c., în zona unui centru comercial din Târgovişte, doi bărbaţi care abordau trecătorii şi le solicitau diverse sume de bani sub pretextul că lucrează la o fundaţie de caritate”, precizează IJJ Dâmboviţa.

La apariţia jandarmilor, cei doi care cereau bani au devenit agitaţi. Astfel ei au atras atenţia oamenilor legii

„Un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, aflat în misiune în zona centrală a municipiului Târgovişte, a observat în parcarea unui supermarket două persoane care aveau în mână un dosar cu mai multe documente. La vederea jandarmilor, bărbaţii au devenit agitaţi, manifestând un comportament suspect.

Jandarmii i-au legitimat şi le-au solicitat detalii despre activitatea desfăşurată. Bărbaţii în vârstă de 23, respectiv 26 de ani, din localitatea Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, au menţionat că lucrează la o fundaţie de binefacere şi colectează fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi”, anunţă IJJ Dâmboviţa.

În urma celor declarate de cei în cauză, jandarmii dâmboviţeni au efectuat verificări şi a reieşit faptul că denumirea asociaţiei nu există.

Unul dintre cei doi bărbaţi a recunoscut şi a spus, printre altele, că în aproximativ 10 minute a colectat circa 300 de lei de la trecători, sumă de bani care a fost găsită asupra lui. Persoanelor în cauză li s-au întocmit actele de sesizare şi au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Târgovişte pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale. Zeci de tone de produse second-hand, oprite în vamă la intrarea în ţară