O actriță cunoscută de la Hollywood a murit la vârsta de 100 de ani

Glynis Johns a fost cunoscută în principal pentru rolul său ca mama sufragetă Winifred Banks din ”Mary Poppins”

Glyns Johns
Glyns Johns sursa foto wikipedia

Glynis Johns, cunoscută în principal pentru rolul său ca mama sufragetă Winifred Banks din ”Mary Poppins”, a murit la vârsta de 100 de ani. Actriţa britanică, a cărei carieră se întinde pe mai mult de 60 de ani, a murit, joi, la Los Angeles, a confirmat managerul său. Ea a jucat în zeci de filme, fiind şi o actriţă de teatru desăvârşită, potrivit ziare.com.

 Managerul său Mitch Clem a afirmat, într-o declaraţie, că moartea sa a fost ”o zi sumbră pentru Hollywood”. 

Johns a jucat alături de Dame Julie Andrews în clasicul musical Disney din 1964 ”Mary Poppins”, care a primit cinci premii Oscar. Clem, managerul ei de 25 de ani, a spus că ”lumina ei a strălucit foarte puternic pentru 100 de ani”. ”Glynis a trecut cu putere prin viaţă cu inteligenţă, isteţime şi o dragoste pentru actorie, afectând milioane de vieţi”, a afirmat el în omagiul adus. ”Astăzi este o zi sumbră pentru Hollywoord. Nu doar că deplângem încetarea din viaţă a dragei noastre Glynis, dar şi sfârşitul erei de aur a Hollywood-ului”, a adăugat el.

 Ea a primit, de asemenea, un premiu Tony în 1973, pentru rolul lui Desiree Armfeldt în musicalul de pe Broadway al lui Stephen Sondheim ”A Little Night Music”, în care a interpretat ”Send In The Clowns”.

 Sondheim a scris piesa special pentru a fi interpretată de Johns, dar ea a pierdut rolul în faţa lui Elisabeth Taylor în versiunea de cinema din 1977. Într-un interviu pentru ABC News din octombrie, la a 100-a aniversare a sa, Johns a adăugat: ”Am primit aplauze pentru asta. Mi-a plăcut să o fac. Am simţit-o”. Johns s-a născut în 5 octombrie 1923, într-o familie din showbusiness, în Africa de Sud, în timp părinţii ei, actori galezi, jucau acolo. 

Primul său rol pe marele ecran a fost în 1948 ca sirena Miranda, rolul său în comedie transformând-o în vedetă în Marea Britanie.

Mai târziu a fost nominalizată pentru un premiu al Academiei americane pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul său din filmul din 1960 ” The Sundowners”. Ultimele sale roluri au fost în filmele ”While You Were Sleeping”, din 1995, alături de Sandra Bullock, şi ”Superstar”, din 1999, cu Molly Shannon şi Will Ferrell. Ea s-a retras în SUA. Ea şi-a petrecut ultimii ani din viaţă într-un centru de asistenţă din Hollywood, unde a murit liniştită, a declarat managerul ei pentru BBC News. Ea va fi înmormântată lângă tatăl său, actorul Mervyn Johns, în Marea Britanie. Percheziții la persoane din Brașov bănuite de camătă și șantaj