Nicusor Dan si Ludovic Orban

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, primarul general al Capitalei Nicușor Dan, împreună cu premierul Ludovic Orban au declarat, la unison, că au de gând să facă tot posibilul pentru a veni cu măsuri potrivite acestei perioade, în contextul pandemiei de coronavirus și a numărului tot mai mare de infectări.

Cât despre carantinarea Capitalei, supoziție din ce în ce mai des vehicultă, primarul Nicușor Dan a declarat că aceasta nu va fi instituită pentru tot cuprinsul acesteia, ci doar local, acolo unde va fi nevoie.

Nicușor Dan ia în calcul carantinarea pe cartiere

„Nu luăm în calcul în acest moment carantinarea Bucureștiului”, a spus Nicușor Dan, în conferința de presă.

„Înainte de asta, așa cum am spus, Ministerul Sănătății are în curs de implementare a unui sistem informatic care să permită localizarea persoanelor în timp real. Acest sistem mai are trei-patru zile până va fi complet funcțional. Dacă în urma acestui sistem o să vedem străzi sau aglomerare pe mai multe străzi putem să luăm această decizie de carantinare locală. Dar e prematur. Avem un efectiv de 1.500 de oameni care sunt alocați pentru această chestiune, pe tot ce înseamnă ordine publică pe coronavirus”, a continuat Nicușor Dan.

Fiind prezent la conferința de presă, alături de primarul Capitalei și premierul Ludovic Orban, prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a declarat că în cursul zilei de mâine va avea loc o ședință de reglementare a noilor norme.

„Mâine va avea loc ședința. Am avut o ședință pregătitoare cu structurile din comitet.

Pot spune de acum că în unanimitate vom menține toate măsurile de la ultima întrunire.

A crescut îngrijorător numărul de cazuri. E clar că nu vom adăuga noi măsuri restrictive”, a spus Berbeceanu.

Citește și: Nicușor Dan, ironizat de Firea: „Să-i spună cineva că există DEJA bilet unic în București”

#News