Ludovic Orban

Întrebat despre viitorul paradelor de 1 Decembrie, premierul Ludovic Orban a declarat că românii vor putea sărbători Ziua Națională de 1 Decembrie, însă a ținut să adauge că anul acesta nu se va mai pune problema paradelor, întrucât acestea au darul de a strânge mulți oameni la un loc. Sărbătorile se vor ține în condiții stricte, potrivit lui Orban.

Ludovic Orban: „Sigur că vom sărbători Ziua Națională”

„Regulile vor fi respectate. Sigur că vom sărbători Ziua Națională, dar vor fi respectate toate regulile de protecție sanitară. Cu siguranță nu va mai fi acea paradă. Nemaifiind paradă, oamenii nu vor mai veni să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în condiții mult mai stricte”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Cât despre infectările cu Covid-19, premierul Orban a sfătuit populația să sune la 112, însă doar după ce medicul de familie a constatat că ar exista suspiciunile unei infectări, coroborat cu eventuale simptome.

„Trebuie să recunoaștem că ne confruntăm cu o creștere a apelurilor la 112. 112 este un serviciu de răspuns la urgențe. (…) Deci recomandarea mea către cetățeni să apeleze la 112 doar atunci când într-adevăr medicul de familie îi recomandă să apeleze la un astfel de serviciu”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Nicușor Dan nu intenționează să carantineze toată Capitala

#News