Marcel Ciolacu / Foto: Facebook

Aflat astăzi în Parlament, președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu a declarat că drepturile și libertățile nu pot fi schimbate prin OUG, iar garant al spuselor sale ar fi chiar Constituția României. În opinia lui Ciolacu, Ludovic Orban nu ar face acum decât să creeze artificii și să încalce ceea ce prevede Constituția.

„Îi reamintesc dlui Orban că drepturile și libertățile, conform Constituției, nu pot fi schimbate prin OUG, ci doar prin lege în Parlament. Ce face dânsul este un artificiu și o încalcare a Constiuției (…) presupun că vom respinge aceasta ordonanță”, a declarat Marcel Ciolacu, în cursul zilei de astăzi, la Parlament.

La rândul său, premierul Orban a declarat că PSD s-ar afla în continuare în 2016, pe vremea când câștigau detașat alegerile parlamentare.

„Opiniile populaţiei s-au schimbat radical. Lumea nu mai suportă toată gargara populistă a PSD. Lucrurile sunt foarte simple, atunci când iei decizii trebuie ai în spate analize economice, prognoze, evaluări, studii de impact, trebuie să fundamentezi orice cheltuială publică în funcţie de obiectivele pe care le urmăreşti. Ultimele cinci luni de zile, majoritatea PSD din Parlament a scos pe bandă rulantă acte normative care au redus venituri sau au provocat costuri pentru care nu există bani efectiv. Tot ceea ce facem, noi facem întemeiat pe analize serioase, astfel încât să nu generăm cheltuieli nesustenabile şi să putem aloca resursele către acele domenii vitale care într-adevăr stau la baza relansării economice ulterioare a României. Orice venit poate să crească atunci când există creştere economică, când creşte competitivitatea economiei Româneşti şi a companiilor româneşti, atunci când se fac investiţii, atunci când într-adevăr există toate motoarele dezvoltării puse în funcţiune”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul Ludovic Orban a spus în cursul zilei de astăzi că are intenția de a sesiza CCR, caz în care PSD se va horărî să respingă Ordonanța de Urgență cu privire la rectificarea bugetară referitoare la creșterea punctului de pensie la 14%.

Citește și: Ciolacu se grăbește! Moțiunea va fi depusă astăzi

#News