Marcel Ciolacu/Foto: George Călin

Potrivit liderului interimat PSD Marcel Ciolacu, moțiunea de cenzură programată inițiat pentru săptămâna asta va fi depusă astăzi, la orele 18:00. Scopul moțiunii de cenzură este dărâmarea guvernului condus de Ludovic Orban.

„Guvernul Orban trebuie să plece! Depunem moțiunea de cenzură – azi, ora 18.00, Palatul Parlamentului!”, a anunțat șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Din textul moțiunii de cenzură

„S-au purtat ca și cum s-ar fi aflat deasupra legii și a coronavirusului! Au sfidat un întreg popor pe care l-au forțat să respecte reguli și restricții, pe care ei înșiși le-au călcat în picioare fără nicio jenă! O națiune întreagă l-a văzut pe șeful statului român, Klaus Iohannis, stând impasibil, fără mască la reuniunile de la Bruxelles, într-un contrast jenant cu ceilalți lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecție. O națiune întreagă l-a văzut pe șeful Executivului, Ludovic Orban, fără mască, fără distanțare, fumând trabuc la un pahar de whisky, în clădirea Guvernului, după ce tocmai instituise pentru populație obligația de a purta masca în spațiile închise! O națiune întreagă a văzut bairamul dat de Virgil Guran în luna mai, petrecerea lui Rareș Bogdan cu 100 de invitaţi din restaurantul deschis special la Cluj, șueta politică organizată de ministrul Costel Alexe cu 100 de liberali înghesuiți fără măști în salonul unui alt restaurant de la Iași. Acestea sunt contraexemplele pe care românii le-au văzut. Toate aceste chermeze ale PNL din timpul pandemiei sunt o rușine națională! Sunt o sfidare la adresa cetățenilor obișnuiți care au fost obligați să stea în casă izolați”, se arată în documentul PSD.

Momentan, în favoarea susținerii moțiunii de cenzură s-au declarat cei de la ALDE, cât și cei de la PRO România, în timp ce USR PLUS, PMP și UDMR au declarat că nu au de gând să susțină un asemenea demers.

Citește și: PSD face publice frânturi din textul moțiunii

#News