Arcul de Triumf luminat în roșu

Aseară, între orele 20:00 și 00:00, Arcul de Triumf, cât și clădirea ce servește pe post de sediu al Primăriei Capitalei, au fost luminate în roșu, în scopul evidențierii Zilei Naționale a Martirilor Brâncoveni, cei ce sunt simbolul creștinătății și ai martirizării în scopul susținerii credinței.

Arcul de Triumf și sediul Primăriei Capitalei, luminate în roșu

Ziua Naționala dedicată martirilor Brâncoveni și conștientizării violențelor împotriva creștinilor

„Arcul de Triumf și sediul Primăriei Capitalei au fost iluminate aseara, între orele 20.00-00.00, pentru a marca Ziua Naționala dedicată martirilor Brâncoveni și conștientizării violențelor împotriva creștinilor. Data de 16 august a fost declarată prin lege ziua în care este marcată această zi națională, începând din acest an (Legea nr. 134/2020), în semn de conştientizare de către cetăţenii români a violenţelor şi persecuţiilor la care au fost şi sunt supuşi şi astăzi creştinii în lume.Acțiunea a fost realizată de Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Arhitectura Peisagistică și Monumente de for public.”, delcară edilul Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Primăria Capitalei

În data de 24 iunie 2020, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care ziua de 16 august a fiecărui an va fi marcată de Ziua Națională a Comemorării Martirilor Brâncoveni.

„În semn de conştientizare de către cetăţenii români a violenţelor şi persecuţiilor la care au fost şi sunt supuşi şi astăzi creştinii în lume se iluminează în roşu, între orele 20.00-24.00, următoarele clădiri: Parlamentul, Guvernul, sediile autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, Arcul de Triumf şi Palatul Mogoşoaia″⁣, se menționează în textul legii.

Citește și: Gabriela Firea: „Bucureștenii vor ști să aleagă”

#News