Noile restricții impuse de Guvern, cu privire la activitatea din piețele închise, au agitat puțin „apele” printre administrațiile locale, cele care au în subordine acest domeniu, atât de necesar vieții de zi cu zi. Astfel, fiecare primar în parte a venit cu idei care să respecte măsurile „de la centru”.

În Sectorul 5, primarul Piedone a inspectat în această seară mai multe piețe, printre care și cea din Rahova, pentru a vedea personal cum s-au aplicat măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, dar mai ales pentru ca producătorii agroalimentari să își poată comercializa produsele în bune condiții, iar bucureștenii să aibă acces la acestea.

Informare, conformare,  înainte de amendare

Primarul Piedone nu vrea să dea „cu biciul în oameni”, mizând pe buna înțelegere a acestora și conformarea la noua situație impusă de actualul context epidemiologic, ce a adus cu el restricțiile ce vor intra în vigoare din această noapte.

„Am nevoie sa asigurați climatul de siguranță și distanțarea socială. Iar pentru orice problemă, nu vreau să dăm amendă. Întâi prevenim, informăm. Nu ne ducem să dăm cu biciul pe oameni. Dacă nu se conformează, abia atunci scoatem carnețelul, abia apoi dă amenzi, amenzi…”, le-a transmis Piedone celor doi agenți care își făceau rondul prin piață.

Aceasta a remarcat și marcajele din fața tarabelor ce se află în exteriorul Pieței Rahova, unde pentru următoarele 30 de zile, cetățenii din zonă își vor putea face aprovizionarea.

„S-au pus pe jos marcajele, vreau să fie distanțare, cât se poate, ca să fie în regulă. Orice problemă, chemați echipajul de intervenție, Poliție Locală, Ordine Publică”, a concluzionat primarul Sectorului 5.

Citește și: Primarul Sectorului 2: „Piața Obor rămâne deschisă”

#News