Primarul Capitalei, Nicușor Dan a fost în vizită la Societatea de Transport București (STB), unde s-au analizat măsurile luate pentru protejarea călătorilor, în contextul în care autoritățile au enumerat transportul în comun printre vectorii de transmitere a virusului. Mai mult, acesta a convenit aplicarea unui chestionar, în urma căruia să fie luate deciziile cele  mai bune.

„Am fost azi la sediul Societății de Transport București, unde am analizat în special măsurile de protejare a călătorilor în contextul actualei epidemii COVID-19.

Am discutat despre numărul mediu de călători pe linii și pe ore, despre dezinfecția în mijloacele de transport în comun, despre purtarea măștii în interiorul acestora. Am convenit aplicarea unui chestionar pentru șoferi și vatmani, în urma căruia vom obține o imagine mai exactă a situației din teren și care ne va ajuta să luăm decizii informate”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Acesta a dat asigurări că se vor lua toate măsurile astfel încât călătorii să se simtă în siguranță în transportul public.

„Vom face eforturi suplimentare pentru ca toți cei care folosesc transportul public în Capitală să fie în siguranță. Sănătatea bucureștenilor este prioritatea noastră în săptămânile care urmează”, a concluzionat edilul Capitalei.

Transportul public a fost enumerat de autorităţile între locurile cu transmitere accentuată a noului coronavirus.

Citește și: Rafila spune că noul coronavirus circulă cu autobuzul

#News