A fost primar, are cuvintele la el, a cunoscut arestul și a avut și experiențe cu deținuții. Nu s-a temut să încalce legea, nu s-a ferit nici de consecințe și, în momentul de față, are ce povesti.

Undeva în anul 2015, Marian Vanghelie a trăit 4 luni în arest preventiv, fiind cercetat într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. Coincidență sau nu prea, în același an, Marian Vanghelie era la al patrulea mandat de primar al sectorului 5. Desigur, arestul a dus la suspendarea din funcția de primar.

Cu toate acestea, poveștile rămân de actualitate, Vanghelie amabalând frumos adevărul. Și, mai ales, poetic:

”Am spus că iau cearșafurile și le dau foc dacă nu se întâmplă niște lucruri. Am știut să mă descurc și acolo. Eu nu aveam nicio problemă, pur și simplu s-a dat un ordin de către comandat în care spunea că indiferent câte neveste ai și câți copii ai, doar la un singur telefon trebuie să vorbești, luându-i drepturile omului să vorbească cu familia lui.

 Cum să stea toate soțiile si copiii într-o cameră? Am zis, măi fraților, sunteți nebuni? Păi cum să se poată așa ceva! Eu nu eram afectat. Dar le-am spus că nu mă interesează de mine, nu aveți dreptul să dați acest ordin. Le-am spus că eu pot să fac greva foamei, pot să iau cearșaful și îi dau foc pe geam, fac greva foamei. Ce puteți să-mi faceți?

Dacă vreți să mă bateți, băteți-mă! Așa fac toți oamenii mari din lume, așa s-au comportat când erau niște nedreptăți, să te bați și pentru alții”, a povestit Marian Vanghelie în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai.

Citește și: Firea își amintește din nou despre testările în masă, acuzând Guvernul

#News