Stațiunea Borsec va găzdui un concurs de atelaje canine

Competiția va avea loc pe 11 și 12 februarie

Stațiunea harghiteană Borsec va găzdui peste o săptămână, sâmbătă 11 și duminică 12 februarie, o întrecere de atelaje canine, care se va desfășura pe pârtia de schi ”Speranța”. La Concursul de Atelaje Canine de la Borsec se mai pot face înscrieri până vineri 10 februarie, inclusiv, potrivit g4media.ro.

Competiția va începe sâmbătă de la ora 10,00, atunci când se vor alinia la start cel puțin 15 echipaje cu câini, din mai multe colțuri ale țării, traseul de aproximativ 4 kilometri fiind stabilit în jurul pârtiei de schi.

 Președintele Asociației sportive Molnár și organizator al întrecerii, Molnár Sándor susține că sunt înscrise până acum 15 echipe. „Avem vreo 15 echipaje până acum, o să fie echipaje cu Husky, Malamut, cu Samoyed, cu alte rase …vin din Bălan, din Cluj-Napoca, București, Zlatna, Târgu Mureș. Traseul, vreo 4 kilometri o să fie, lângă pârtia de schi Speranța”, susține Molnár Sándor.

Lipsa zăpezii a determinat anularea unui concurs similar, programat să aibă loc în 28 şi 29 ianuarie în Pasul Tihuţa, din judeţul Bistriţa-Năsăud. Lipsa zăpezii a fost cauza pentru care a fost anulată şi ediţia din 2021, dar anul trecut competiţia s-a putut desfăşura fără probleme, stratul de zăpadă fiind unul consistent, ceea ce a atras concurenţi din opt ţări.

Un ciclon polar va afecta România, începând de duminică