Gabriela Firea

Gabriela Firea vorbește din nou despre testarea în masă, amintind că, pe vremea mandatului său s-ar fi crescut considerabil numărul de testări gratuite, patronate de Primăria Capitalei. De asemenea, aceasta acuză actuala guvernare de faptul că testarea în masă nu se dorește pentru că o astfel de procedură ar deveni prea complicată.

„Nu vor să mărească capacitatea de testare la stat. Și, pe bună dreptate, nu doar bucureștenii ci toți românii, atunci când simt nevoia să se testeze (…) omul se duce și plătește 300-500 de lei la un laborator privat pentru a afla care este starea de sănătate.”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Gabriela Firea, despre posibilitatea testării în masă: „Era mai dificil să se anunțe tot felul de cifre”

Citește și: Record de decese și cazuri de infectare cu Covid

De asemenea, un subiect „fierbinte” pe care Gabriela Firea l-a dezbătut în trecut destul de intens este cel al testării în masă. Întrebată de ce nu s-ar fi vrut o astfel de măsură, Firea a declarat că, în opinia ei, autorităților le-ar fi fost dificil să raporteze numărul real de cazuri, în concordanță cu numărul mare de teste efectuate.

„Era mai dificil să se anunțe tot felul de cifre. De persoane testate, persoane pozitive, persoane internate, persoane care au fost trimise acasă, persoane cărora nu li s-a răspuns de către DSP, persoane care se tratează după tratamentul de la medicul de familie sau un medic infecționist pe care l-a consultat.

În funcție de evenimentele politice să anunțe un număr mai mare de persoane infectate sau un număr mai mic.”, a mai spus Gabriela Firea.

Citește și: Gabriela Firea și votul schimbării

#News