Prof. Rafila, reprezentantul României la OMS, este de părere că transportul public în comun este principalul vector de transmitere a noului coronavirus în acest moment, în contextul în care România a ajuns la un număr alarmant de cazuri de îmbolnăviri. Mai mult, aceasta a precizat că deschiderea școlilor nu a avut un impact major asupra acestei creșteri.

„Transportul public este principala sursă de transmitere a bolii în momentul de faţă şi acele apeluri de colaborare cu toţi angajatorii, încât toată lumea să îşi împartă personalul în 3, cei care nu pot lucra de la domiciliu şi mijloacele de transport sunt maxime pe parcursul celor 3 ore necesare transportului la locul de muncă şi la întoarcere şi lucrurile funcţionează. Noi am închis şcolile. Spuneţi-mi în ce ţară din Uniunea Europeană şcolile, din clasa întâi până în a VIII-a, sunt închise. Pentru că nu s-a evaluat impactul deschiderii şcolilor. Suntem la 2 săptămâni de la închiderea şcolilor. E clar că şcolile nu au avut o influenţă importantă în ceea ce priveşte numărul de cazuri”, a spus Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Între timp, Iohannis a anunțat trecerea școlilor pe scenariul online, ca o măsură pentru a controla extinderii pandemiei.  

Citește și: Consiliul Elevilor dezaprobă măsura închiderea școlilor

#News