Relativ nou pe scena politică și aflat brusc în vizorul presei, Vlad Popescu a decis să ia taurul de coarne și să dea răspunsurile la cele mai des întâlnite întrebări legate de persoana sa. Astfel, Popescu are 31 ani, 2 copii și, ca orice om care se ghidează după valorile creștine, este căsătorit. Momentan, acesta candidează la alegerile parlamentare, din partea PSD Suceava, vizând un post de deputat.

„Provin dintr-o familie cu o veche tradiție în administrația publică locală. Sunt născut și crescut după valorile unei familii creștine tradiționale. Știu ce înseamnă să împarți, deoarece mai am o soră mai mică și fiind crescuți de bunici am învățat să respectăm bunul simț și respectul față de semeni. Sunt un familist convins și consider că familia este cea care este alături de tine și la bine și la greu. (…) Fiind născut și crescut în București am urmat și absolvit cursurile Liceului Economic „Costin C. Kirițescu”, filiera tehnologică, specializare tehnician în activități economice.Ulterior, am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu din București în anul 2012.”, spune Vlad Popescu, într-o primă instanță.

Tot potrivit acestuia, studiile juridice absovite l-ar recomanda pentru Parlament, îndeosebi pentru Comisiile pentru Industrie și Servicii din Camera Deputaților, dar și în Comisia pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport.

Primul loc de muncă, prima afacere

„Primul meu loc de muncă s-a identificat și cu prima mea afacere. Am crescut cu o mentalitate de tânăr antreprenor, astfel că eu și prietenii mei am reușit să punem bazele unui start-up în domeniul HoReCa. Acest lucru mi-a asigurat, pentru început, banii de buzunar în perioada adolescenței. Ulterior, după ce am reinvestit profitul de-a lungul anilor, această afacere a fost cea care mi-a asigurat un trai decent pentru mine și familia mea, lucru care continuă și în prezent.”

De ce PSD?

„Ținând cont de faptul că fac parte din noua generație politică și având o mentalitate umanist-socială, doresc să continui bunele proiecte și să corelez legislația europeană cu cea națională. Consider că tinerețea reprezintă un avantaj în cazul meu, pentru că nu mă feresc de muncă și îmi plac provocările. Fiind crescut într-o familie tradițională, având o mentalitate umanist-socială, punând bazele și implicându-mă atât în perioada adolescenței, cât și în etapa de maturitate a vieții mele, ca părinte, am fost alături și am îmbrățișat doctrinele umanist-sociale.”, a mai spus Vlad Popescu.

Vlad Popescu își dorește introducerea votului de blam

„Doresc să îmi susțin actualul proiect de campanie, viitor proiect legislativ în Parlamentul României, prin introducerea votului de blam pe buletinul de vot, adică o căsuță alba, unde cetățeanul, votantul român, care își dorește să își exercite dreptul la vot, un drept atât de greu câștigat, nu doar la început de secol XX și aici mă refer la România după 1989. Votul de blam va crește prezența la vot și va reduce voturile nule sau nu va mai irosi votul pe partide care oricum nu reprezintă o doctrină în viața politică autohtonă. Acest lucru poate însemna, nu doar simbolic, cât și real, o palmă data modului prin care partidele, indiferent de natura lor (mari sau mici, parlamentare sau neparlamentare) prezintă oferta electorală cetățeanului român cu drept de vot.”, a mai spus acesta.

De ce Suceava?

„Județul Suceava reprezintă locul în care am copilărit, având în vedere că bunicii mei sunt de pe Valea Bistriței. Am foarte multe amintiri plăcute cu oamenii harnici și primitori de aici. Acesta este motivul pentru care mă simt obligat să le ofer ceva înapoi, pentru că acești oameni încă păstrează tradițiile românești și încă au credință în Dumnezeu.”, a conchis Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Pluripartidismul din familia lui Piedone. Vlad Popescu, candidat din partea PSD Suceava

#News