Foto: Poliția Română

O situația haotică s-a întâmplat, aseară, în județul Timiș, când opt localități au fost carantinate înainte de vreme. Mai pe larg, autoritățile din Timiș ar fi anunțat că măsura de carantinare ar trebui să înceapă în data de 5 noiembrie, de vreme ce aceasta trebuia, în mod normal, să-și dea startul în data de 6 noiembrie, astăzi. Astfel, în cursul zilei de ieri, oamenii s-au trezit controlați și verificați pe străzi de organele de ordine.

De unde a pornit încurcătura?

Ca de obicei, de la vârf. Prefectura Timiș a omis să verifice când anume se publică ordinul de carantinare în Monitorul Oficial. Potrivit Monitorului Oficial, acesta urma să fie publicat la ora 17:00, astfel confirmând data de 6 noiembrie ca fiind cea reală.

Ce-a urmat? Haos. Poliție scoasă pe străzi și obligată „să-și facă datoria”. Cu toate că nu s-au dat amenzi, situația în sine a fost menită să creeze panică și stres. Totul dintr-o greșeală de „calcul”. În plus, cu toate că prefectura Timiș s-a grăbit să instaureze carantina în cele opt localități din Timiș, în realitate nicio măsură concretă nu a fost luată. Model de declarație, ioc, dar poliția pe baricade!

Citește și: Iohannis a anunțat carantina parțială

#News