Incediu de proporții în localitatea Periș, situată în imediata apropiere a Capitalei. Aproximativ 10 hectare au fost cuprinse de flăcări, afectând atât vegetația, cât și o serie de construcții din zonă.

Incendiu în zona Periș: pompierii au intervenit cu 10 autospeciale

Pompierii ISU au intervenit în zonă cu 10 autospeciale pentru a opri vâlvătaia ce a cuprins aproximativ 10 hectare de vegetație din imediata apropiere a localității Periș. După primele estimări, în incediu a fost prinsă, de asemenea, și o fermă de porci.

Cauzele izbucnirii incendiului sunt, în acest moment, încă necunoscute.

UPDATE:

„Ca urmare a incendiului declanşat în localitatea Periş, la fosta fermă de porci din judeţul Ilfov, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a trimis de urgenţă în zonă echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi laboratorul mobil de monitorizare a calităţii aerului (…) Precizăm că din măsurătorile privind calitatea aerului realizate de APM Bucureşti în această dimineaţă reiese că, până în prezent, nu sunt creşteri ale concentraţiilor poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei. În schimb, amploarea incendiului care a antrenat şi batalurile de dejecţii de la fosta fermă provoacă un disconfort olfactiv puternic”, menţionează Ministrul Mediului Costel Alexe.

Citește și: Autoritățile joacă leapșa și pasează vina după bunul plac. Țara incendiilor de vegetație și a nepăsării

#News