Daniel-Chițoiu_omor-din-culpă

Dosarul în care Daniel Chițoiu este acuzat de omor din culpă a fost finalizat de procurori și va ajunge în instanță săptămâna viitoare. Fostul ministru al Finanțelor, fost vicepreședinte ANAF și fost viceprim-ministru în Cabinetul Victor Ponta accidentul rutier din 26 decembrie anul trecut, în urma căruia au murit două persoane, iar o a treia a ajuns la spital în stare gravă.

Anchetatorii susțin că expertiza tehnică din dosarul acestuia a fost finalizată, iar documentul ar scoate la iveală faptul că mașina fostului ministru ar fi intrat pe contrasens și ar fi provocat accidentul în urma căruia două persoane au murit și o a treia a fost rănită. În aceeași speță procurorii vor clasa extinderea anchetei cu acuzația de favorizarea făptuitorului, vizând internarea lui Daniel Chițoiu la Terapie Intensivă după accidentul mortal. Anchetatorii au cerut mai multe documente și rezultatul unor analize, însă nicio persoană nu a fost pusă sub învinuire.

La momentul respectiv, medicii au trimis documente potrivit cărora politicianul a avut mai multe coaste rupte, precum și o fractură de stern, „dovezi” contrazise de imaginile postate pe Facebook, de la locul accidentului, în care se observa cum Chițoiu a ieșit pe picioarele sale din mașină și nu părea să fie rănit. Fostul ministru de finanțe Daniel Chițoiu a fost externat din spital, la 6 zile după accident. 

Accidentul în care a fost implicat Daniel Chițoiu a avut loc în 26 decembrie anul trecut, pe șoseaua care leagă Piteștiul de Vâlcea. Fostul ministru venea de la Vâlcea, ar fi intrat pe contrasens și ar fi lovit mașina în care se aflau trei persoane. Doi soți au decedat, unul pe loc și celălalt în drum spre spital. A treia victimă a fost internată la Pitești și apoi transferată la un spital din Capitală, unde a rămas internată timp de două luni.

Citește și: AMR două săptămâni de libertate pentru Daniel Chițoiu. Fostul viceprim-ministru a omorât doi oameni și va fi trimis în judecată

HashtagNews.ro