Într-o încercare de a scoate în evidență o metodă clasică de fraudă, Poliția Română îi avertizează pe toți cei dispuși să vândă obiecte second hand pe site-urile de profil de pericolul la care sunt supuși în orice secundă.

Metoda de înșelăciune a escrocilor se prezintă, într-o primă instanță, sub forma unei oferte greu de refuzat. Aceștia oferă un preț mai mare decât cel cerut inițial, fără o negociere în prealabil, așa cum se obișnuiește pe astfel de site-uri, atunci când vorbim despre achiziționarea unor produse second hand.

Așadar, Poliția Română îi sfătuiește pe toți cei tentați să-și vândă rapid produsele să nu introducă datele de card sub nicio formă, caz în care acest lucru le este cerut.

Poliția Română: „Vă anunță că ei au plătit deja într-un cont al site-ului, iar dumneavoastră nu trebuie decât să introduceți datele cardului”

„Ochii mari unde „arunci” cu datele de pe card.Au apărut din ce în ce mai mulți profitori ai site-urilor pe care se vând obiecte second-hand…ca ciupercile după ploaie putem spune. Câteva dintre indiciile care vă pot ajuta să îi descoperiți:- Vă păcălesc că vor să cumpere imediat și nu pun întrebări extra despre produs.- Limba română scrisă lasă de dorit…Google Translate nu este chiar un geniu!- Vă anunță că ei au plătit deja într-un cont al site-ului, iar dumneavoastră nu trebuie decât să introduceți datele cardului pentru a primi suma respectivă…NU FACEȚI ASTA!- Vă sugerează să le trimiteți mai multe informații despre produs pe un număr de telefon din afara țării.”, se declară pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române.

Citește și: Băsescu: „Vela confundă poliţia comunitară cu Poliţia Naţională”

#News