Turiştii, sfătuiţi să schieze prudent pe pârtiile din Poiana Braşov

Motivul îl reprezintă producerea zăpezii artificiale

Schi
Schi sursa foto pixabay

Autorităţile din Braşov anunţă, luni, că se produce zăpadă artificială în Poiana Braşov, pe mai multe pârtii, turiştii fiind sfătuiţi să schieze cu prudenţă, potrivit g4media.ro.

”Având în vedere condiţiile meteo, care permit funcţionarea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale pe timpul zilei, precum şi faptul că prognoza arată temperaturi care nu vor permite pornirea sistemului de înzăpezire pentru zilele viitoare, am luat decizia de a produce zăpadă artificială şi pe parcursul zilei de astăzi”, anunţă, luni, oficialii Primăriei Braşov.

 Aceştia recomandă turiştilor să schieze cu prudenţă. ”În aceste condiţii, schiaţi cu precauţie, reducând considerabil viteza. Deoarece în zonele în care acţionează instalaţiile de producere a zăpezii consistenţa acesteia este diferită, încetinind foarte mult alunecarea. Totodată, purtaţi ochelari de schi, pentru a beneficia de o vizibilitate bună”, au mai transmis oficialii municipalităţii.

Primăria Braşov precizează că în zonele din Poiana Braşov în care se produce zăpadă au fost montate semne de atenţionare

 ”Stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din partea superioară a muntelui are aproximativ 15 de cm. Se schiază pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Drumul Roşu. Dar şi în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri)”, a mai transmis sursa citată. Pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion, sunt închise şi se produce zăpadă artificială. Instalaţiile de transport pe cablu care funcţionează astăzi sunt telecabina, telegondola şi telescaunul Ruia. Temperatura în această dimineaţă, la ora 9.00, era de -8 grade Celsius în masiv şi – 5 grade în Poiana Braşov.A fost descoperit Sistemul Solar format din șase planete, cu dimensiuni similare