Un copil nu este primit de mai multe grădinițe de stat din Ploiești deoarece are intoleranță alimentară

Mama copilului crede că fiului ei nu i se respectă dreptul la educaţie

Copil
Copil sursa foto pixabay

O mamă reclamă faptul că mai multe grădinițe din Ploiești au refuzat înscrierea copilului său. Motivul este acela că „nimeni nu își asumă responsabilitatea în cazul unui copil diagnosticat cu alergii”, potrivit g4media.ro.

Femeia consideră că, în felul acesta, copilului ei i se încalcă dreptul la educaţie.

”Peste tot pe unde am întrebat, fiindcă voiam să îl înscriu din toamnă, mi s-a spus că nu își asumă răspunderea. Că nu pot găti meniu separat, că dacă, Doamne ferește, copilul intră în șoc anafilactic, conducerea este responsabilă. Am vrut, pe semnătură, să îi duc eu mâncarea de acasă, în grădiniță doar să o încălzească, dar nici așa nu mi-l primesc. Mi-au recomandat să merg în privat cu el”, a spus Ioana Călin.

Inspectoratul Școlar recunoaște faptul că există astfel de cazuri.

Instituția nu poate interveni și nici forța vreun cadru didactic să monitorizeze astfel de copii. Varianta cu aducerea alimentelor de către părinți, de acasă, este exclusă. „Există controale care se fac de către DSP, certificate de conformitate a hranei, care sunt eliberate”, au precizat reprezentanții ISJPH. Intoleranța alimentară, cunoscută și sub denumirea de hipersensibilitate alimentară imediată sau hipersensibilitate alimentară nealergică, se referă la dificultățile din digestia anumitor alimente. Intoleranțele alimentare pot fi cauzate de foarte multe alimente sau ingredientele de bază din alimentația copiilor. Ce semnifică zilele Babelor de la începutul lunii martie