Avertizare de ploi abundente și furtuni, în aproape jumătate de țară

La munte, ploile vor topi stratul de zăpadă depus în această perioadă

Ploi abundente
Ploi abundente sursa foto pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări cod galben și cod portocaliu de ploi și furtuni în aproape jumătate de țară. La munte, ploile vor topi stratul de zăpadă depus în această perioadă, potrivit stiripesurse.ro.

Codul portocaliu este valabil în perioada13 decembrie, ora 10 – 14 decembrie, ora 12. Se vor semnala precipitații însemnate cantitativ, regiunile afectate fiind Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali.

În Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, se vor acumula cantități de precipitații de 50…60 l/mp și izolat de peste 70 l/mp. Codul galben este valabil între 13 decembrie, ora 10 – 14 decembrie, ora 12. Vor fi ploi moderate cantitativ, zonele afectate fiind Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și zonele montane aferente.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente, va ploua. Se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte.