Un bărbat din Vaslui a cerut în avans ajutorul de înmormântare

El i-a zis primarului că nu îi trebuie bani după ce va muri

Sursa foto: Pixabay

Un bărbat din Vaslui a cerut de la primărie ajutorul de înmormântare în avans. Inițial, primarul a crezut că este o glumă, potrivit digi24.ro.

Când a văzut că localnicul devine insistent, a sunat la Curtea de Conturi, să verifice legalitatea unei astfel de plăți.

Răspunsul primit a fost, însă, negativ. „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?!”, și-ar fi motivat bărbatul cererea. Întâmplarea a avut loc în comuna Băcești, județul Vaslui. Un bărbat a mers la primărie și a cerut ajutorul de înmormânare în avans. „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltã?! Eu îi vreau acum, cât trãiesc. Și dacã e un drept al meu, de ce sã nu beneficez în timpul vieții?”, și-a motivat localnicul solicitarea. 

Inițial, primarul a crezut că bărbatul glumește. Atunci când a văzut că acesta devine insistent, edilul a sunat la Curtea de Conturi, să verifice dacă legea permite plata acestui ajutor în avans

. În Bãcesti, ajutorul de înmormântare pentru persoanele fără venituri este între 1.000 si 1.500 de lei, scrie sursa citată. Răspunsul primit de la Curtea de Conturi a fost acela ca legea interzice plata lui în avans. Contactat de jurnaliști, primarul comunei Băcești a preferat să nu comenteze situația. „La Băcești sunt cei mai buni, cei mai frumoși și cei mai harnici locuitori din județul Vaslui”, a declarat primarul Horațiu Cărăușu. Tot în Vaslui, o viitoare mămică a cerut de la primărie un avans pentru trusou, cu toate că femeia nu născuse încă. Avertizare de ploi abundente și furtuni, în aproape jumătate de țară