Channels pentru WhatsApp, lansat de Meta

Utilizatorii WhatsApp pot urmări un cont care oferă un canal şi de a vedea mesajele postate pe acesta într-o secţiune separată de comunicările obişnuite de pe platformă

Meta
Meta sursa foto pixabay

Meta a anunţat lansarea pe scară largă a Channels, un nou produs disponibil pe platforma sa de mesagerie WhatsApp, care permite vizualizarea postărilor utilizatorilor pe canale de comunicare, la fel ca pe Facebook, Telegram sau Twitter. Channels este în prezent disponibil în 150 de ţări, conform unui comunicat al Meta, însă, potrivit mai multor utilizatori WhatsApp din Statele Unite, se pare că această funcţie nu este încă accesibilă în ţara de origine a Meta, potrivit digi24.ro.

În regiunile în care acest produs a fost lansat, utilizatorii WhatsApp au de acum posibilitatea de a urmări un cont care oferă un canal şi de a vedea astfel mesajele postate pe acesta într-o secţiune separată de comunicările obişnuite de pe platformă.

 Pe blogul companiei se spune că „acesta este doar începutul și vom continua să adăugăm mai multe funcții și să extindem canalele pe baza feedback-ului primit de la utilizatori. De asemenea, în următoarele luni, vom face posibil ca oricine să creeze un canal.” Ca şi în alte reţele precum X sau Facebook, utilizatorii pot reacţiona la aceste mesaje prin comentarii sau emoticoane. Meta a subliniat confidenţialitatea Channels, niciun utilizator WhatsApp neavând posibilitatea de a şti ce canale urmăreşte un alt cont. „Scopul nostru este să construim cel mai privat serviciu de difuzare disponibil. Canalele sunt separate de chat-urile tale și cine alegi să-l urmărești nu este vizibil pentru alți urmăritori. De asemenea, protejăm informațiile personale atât ale administratorilor, cât și ale urmăritorilor”, se scrie pe blogul Meta care s-a îmbogățit cu o pagină oficială pentru WhatsApp. Crearea unui canal este, deocamdată, limitată la anumiţi utilizatori, însă Meta intenţionează să ofere această posibilitate pentru toate conturile „în lunile următoare”.

 Actorul Russell Brand, acuzat de viol şi agresiune sexuală