Peste 1.500 de pistoale neletale, supuse autorizării, descoperite de polițiștii de frontieră la Vama Isaccea 

Pistoalele au fost descoperite într-un camion care transporta diferite mărfuri

Politist frontiera
Politist frontiera sursa foto SNPPC

Peste 1.500 de arme neletale supuse autorizării au fost găsite de poliţiştii de frontieră, într-un camion, la Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, la ieşirea din ţara noastră, efectuându-se cercetări pentru contrabandă calificată, a informat, luni, Garda de Coastă, potrivit g4media.ro.

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Isaccea au efectuat controlul specific asupra unui ansamblu rutier, format din cap tractor şi semi-remorcă, condus de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, care transporta diverse mărfuri.

Cu ocazia verificării documentelor de însoţire a mărfii, poliţiştii de frontieră, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea, au desigilat compartimentul marfă, procedând la verificarea bunurilor existente în interior. „Cu această ocazie au fost descoperite, pe lângă mărfurile transportate, 1.520 pistoale neletale, supuse autorizării, diferite modele şi calibre, precum şi 120 încărcătoare cu o capacitate de 18 cartuşe”, a comunicat Garda de Coastă. Poliţiştii de frontieră, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată. Cele 1.520 de pistoale şi 120 de încărcătoare au fost ridicate. Ministrul Sănătății anunță înființarea de centre antidrog în toate județele