Victor Ponta

Liderul PRO România Victor Ponta este de părere că alegerile locale din 27 septembrie nu au cum să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, în contextul epidemiei, astfel că liberalii i-ar supune pe cetățeni la riscuri majore, cerându-le să se prezinte la urnele de vot.

„Va fi din ce in ce mai rau pentru ca e clar ca s-a scapat totul de sub control. Romania nu a luat masuri atunci in martie, cand trebuia, ca se doreau anticipate, Cîțu fugea prin Parlament. Pe urma s-au luat masuri foarte dure. Iar acum tot, tot, tot, tot ce face Guvernul, face pentru alegeri. Nu-i intereseaza nici de sanatate, nici de scoala, nici de economie.”, a spus Victor Ponta la România TV.

De asemenea, acesta a amintit că Guvernul nu s-ar fi ținut de promisiunea acordării măștilor medicale populației defavorizate.

„Până în seara asta Guvernul nu a dat o singură mască, dar în aproape toată țara masca este obligatorie inclusiv în spații deschise. Dacă procedăm ca în reclame, câți oameni își permit să arunce o mască odată la o oră?”, a adăugat Ponta.

Citește și: Teodorovici vrea minimum 40% la alegeri, dar îl încurcă Ciolacu. Dîncu, prins la mijloc

Victor Ponta: „Într-o comună unde am pus banner cu Pro România, ni l-au dat jos pentru că primarul este de la PNL și soția primarului este senator PSD”

„Mie mi se pare că situația va fi și mai rea pentru că în această perioadă ne-am apucat de campanie electorală. Eu vin la dvs de la Călărași, m-am întâlnit cu 5-6 colegi, am purtat măști, dar tot mă simt în pericol dacă nu cumva au întâlnit pe alți 5-6. Știți ce e cel mai rău? La Călărași – dacă îmi dați o tablă să vă scriu, rămâne în istorie – șeful PNL de la CJ a trecut la PSD și candidează la PSD. Șeful PSD, primar de municipiu, a trecut la PNL și candidează de la PNL. Într-o comună unde am pus banner cu Pro România, ni l-au dat jos pentru că primarul este de la PNL și soția primarului este senator PSD. Vorbesc serios, nu e în Caragiale, nu suntem în desene animate. Voi dați 200 de milioane, ne și îmbolnăvim, să ne ducem la vot să-l votăm pe penelistul care a trecut la PSD sau pe pesedistul care a trecut la PNL?”, este de părere, de asemenea, liderul PRO România, Victor Ponta.

Ponta este de părere că avalanșa de alegeri din această toamnă nu are cum să aibă urmări benefice, amintind că la scurt timp după încheierea alegerilor locale se vor desfășura cele parlamentare.

„Câte alocații se puteau mări cu 200 de milioane? Terminăm alegerile locale și intrăm în campanie pentru alegeri parlamentare. Suntem o țară de nebuni. În loc să facem școală, sănătate și economie, noi facem alegeri după alegeri”, a conchis Ponta.

De menționat că în ultimele zile, numărul de infectări a început să scadă, în cursul de ieri înregistrându-se 1.145 de persoane infectate, sub media ultimelor două săptămâni.

Citește și: Liberalii, încrezători că PSD nu va depune moțiune în pandemie

#News