Primarul Radu Mihaiu în Piața Obor

De la anunțul făcut de președintele Iohannis, cu privire la închiderea piețelor, peste tot se aude un „zumzăit” al nemulțumiților, însă puțini sunt cei care au venit și cu soluții pentru asta. Deși în Hotărârea privind impunerea măsurilor pentru limitarea răspândirii epidemiei Covid se prevede sistarea activităților din piețele închise, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu a anunțat, duminică dimineață, că Piața Obor va rămâne deschisă. Acesta a precizat că au fost asigurate toate condițiile pentru respectarea regulilor sanitare și a distanței fizice, iar Direcția de Sănătate Publică și-a dat acordul ca Oborul să rămână deschis.

„Piața Obor a dat dovadă de solidaritate în ultimele trei zile. Efortul depus de toți cei implicați a fost încununat cu succes.

Azi, doamna directoare a Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în piața noastră. În același timp am stat în legătură permanent cu domnul prefect, Traian Berbeceanu, care mi-a confirmat că avem tot suportul lor. Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare încât să putem păstra Piața Obor deschisă.

Pereții din hala nouă sunt de azi ridicați. Poliția Locală și Națională patrulează regulat prin toate zonele din piață. Comercianții îi atenționează și ei pe clienții care mai încalcă uneori regulile. Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piața Obor. S-a dovedit că se poate. Și va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor”, a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

„Doar o lipsă de comunicare”

Primarul Sectorului 2 este de părere că prin dialog se pot găsi soluții. „Ce m-a impresionat cel mai mult în această poveste e că atunci când povestea părea că nu se va putea rezolva în favoarea lor, majoritatea celor din piață au fost foarte înțelegători. Erau dispuși să își mute toată marfa afară peste noapte, să suporte frigul, să facă orice era nevoie ca să continuăm în condiții de siguranță. Nu există o luptă români contra români în această criză. E doar o lipsă de comunicare. Prin dialog s-a demonstrat că se pot găsi soluții. Haideți să fim împreună responsabili! Purtăm masca, păstrăm distanța și ne respectăm semenii”, a concluzionat Radu Mihaiu.

„Campanie că noi avem ce avem cu producătorii autohtoni”

Premierul Ludovic Orban discutat sâmbătă cu prefecţi şi cu primari, inclusiv cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan, ca urmare a deciziei de suspendare a activităţii pieţelor care funcţionează în spaţii închise, solicitându-le să ia măsuri ca producătorii autohtoni să aibă o „posibilitate alternativă” de a-şi vinde marfa.

„Unii încearcă să facă o întreagă campanie că noi avem ce avem cu producătorii autohtoni. Asta e o mare prostie, dar pentru asta trebuie o reacţie. Să vorbeşti cu primarii de sector şi să le ceri lucrul ăsta” i-a transmis premierul primarului Capitalei.

Citește și: Nicușor Dan are soluții pentru a menține deschise piețele agro

#News