Violeta Alexandru, ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a precizat, sâmbătă seară, la România TV, că pensiile românilor vor crește și în anul 2021, fără a spune și procentul majorării, acesta depinzând de încasările la buget.

„Primul mesaj către pensionari este că pensiile vor creşte şi anul viitor şi în anii viitori. Creşterile pe care le vom face vor fi fundamente pe calcule care arată seriozitatea cu care abordează Guvernul această problemă. În momentul în care Ministerul Finanţelor are o evaluare asupra încasărilor la buget se va vedea foarte bine ce posibilităţi dispune bugetul pentru a susţine un anumit cuantum de mărire anul viitor. Ne preocupă acest subiect. Nu este doar o declaraţie politică, ci este o realitate, având în vedere confirmarea pe care tocmai am făcut-o prin creşterea de 14 la sută din acest an în care situaţia economică a fost bine cunoscută”, a explicat Violeta Alexandru.

PSD, mărire doar pe hârtie

Violeta Alexandru i-a criticat pe social democrați cu privirea la  mărirea pensiilor care a rămas doar „pe hârtie”.

„ Faptul că PNL a mărit în acest an arată că cei care sunt serioşi sunt liberalii. PSD a făcut o mărire în lege a pensiilor, dar în realitate nu a pus-o în practică, când situaţia economică a României era incomparabilă cu cea de astăzi. Creşterea pensiilor trebuie să fie o decizie bine fundamentată pentru că, odată făcut acest lucru şi se pune în practică, nu mai poţi reveni asupra ei. Nu te joci cu pensiile oamenilor”, a mai spus ministrul Muncii.

A crescut numărul de angajați activi

Cu toate restricțiile din timpul pandemiei, în car HoReCa a fost, poate, cea mai afectată, ministrul Muncii precizează că situația economică a României dă semne de revenire.

„Toţi vedem ce se întâmplă în economia României. Lucrurile dau semne de îmbunătăţire. Dacă mă uit în REVISAL la numărul angajaţilor activi, văd o revenire şi nu poate decât să-mi dea o mare speranţă şi cumva o răsplată pentru toată această muncă din acest an. Sunt cu peste 7.000 de angajaţi activi mai mulţi în octombrie faţă de septembrie. Este o rază de speranţă şi o încurajare (…) Sigur că trebuie să facem eforturi în continuare. Nu vă spun asta ca o scuză. Poate este realmente cel mai greu an pe care un Guvern l-a avut de gestionat şi ne străduim să ţinem lucrurile în echilibru şi, în același timp, să facem măriri de bun simţ şi justificate faţă de nevoile oamenilor”, a mai explicat ministrul Muncii.

Citește și: Soarta pensiilor speciale, decisă după „parlamentare”

#News