Gabriela Firea / FOTO: Facebook Gabriela Firea

O nouă decizie, un nou refuz din partea Consiliului General al Municipiului București cu privire la proiectul de hotărâre legat de darea în plată a unei părți din Satul Francez. Acest proiect, propus de Primarul Gabriela Firea, ce a fost respins, joi, pentru a cincea oară, urma să deblocheze situația din Dosarul Constanda, pentru care Primăria Capitalei este executată silit.

Gabriela Firea s-a arătat extrem de nemulțumită după votul din CGMB, la care s-au înregistrat 32 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi opt abţineri, însă pentru a fi adoptat proiectul era nevoie de votul favorabil a cel puţin două treimi din numărul total (51) al consilierilor municipali în funcţie.

„Aș fi vrut să fiu mai rezervată la acest punct, să las tehnicienii să răspundă, dar având în vedere luările dumneavoastră de cuvânt anterioare pur și simplu nu pot să las aceste elucubrații fără un răspuns, ce blestem pe orașul acesta să fie nenorocit de primari de dreapta, PDL și PNL, mulți dintre ei, după care plângeți acum că nu vă iese la socoteală procentul și vreți în continuare, probabil să rămână bucureștenii și fără Cișmigiu și fără Herăstrău, nu numai fără Bordei și fără Cartierul Francez, deci ce blestem pe orașul ăsta, culmea, tot consilierii generali de dreapta ne întreabă pe noi ce au făcut colegii lor de dreapta, niște ani în spate 16-17 ani”, a spus Gabriela Firea.

Aceasta a acuzat blocarea mai multor proiecte ale bucureștenilor, mai mult, chiar și forma de „cerșeală” a voturilor din partea consilierilor.

„Eu o să vă dau numărul de telefon al ambilor primari de dreapta, repet, după care plângeți și vi doriți, îi implorați să vă ajute în campanie fiindcă altfel nu puteți, nu puteți să câștigați nimic fiindcă ați votat 4 ani de zile numai împotriva bucureștenilor și ați blocat toate proiectele și acum dumneavoastră veniți în fața cetățenilor să vă pretindeți interesați de soarta Bucureștiului, de buget. Nu sunteți interesați de nimic decât să umpleți pușculițele firmelor căpușă ale PNL așa cum ați făcut la guvernare și așa cum ați făcut și acum în care inclusiv o instituție a statului spune că PNL-ul fura la guvernare, iar USR-ul nu se delimitează, înseamnă că îi place furtul de la guvernare”, a declarat primarul Capitalei, după vot.

Pe 7 august, Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată de către Trezorerie despre depunerea unui dosar de executare, creditor fiind Costică Constanda. Primarul general, Gabriela Firea, preciza că PMB trebuie să-i returneze lui Costică Constanda 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei.

Citiți și: Gabriela Firea cere sprijin financiar de la Guvern pentru PMB

HashTag News