Primarul Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că va amenaja piețe volante și spații suplimentare pentru bucureșteni, venind astfel în sprijinul atât al lor, cât și al producătorilor agricoli.

„Pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli care nu-și vor putea vinde marfa în piețele închise din Capitală (a căror funcționare va fi temporar suspendată pentru a limita răspândirea COVID-19), municipalitatea bucureșteană va amenaja piețe volante și spații deschise suplimentare.

Am convenit acest lucru în urma unei discuții telefonice cu premierul Ludovic Orban, ca măsură specială pentru susținerea micilor producători din jurul Bucureștiului și a bucureștenilor care cumpără astfel de produse de pe piața țărănească”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Totodată acesta a precizat că viitoarele locații vor fi anunțate din timp, după ce vor fi identificate. „Legumele, fructele și lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-și găsească loc în continuare pe piața bucureșteană”, a concluzionat edilul Capitalei.

Măsuri asemănătoare au fost luate în mai multe orașe din țară, cum ar fi Sibiu, Oradea  sau Brașov.

„Producătorilor li se vor amenaja spații de vânzare în aer liber, cu pavilioane și mese, pe platoul de lângă piață. Prin urmare, toți producătorii români din regiunea Sibiu și din toată țara care doresc să își vândă produsele în orașul nostru sunt bineveniți, iar noi vom putea face în continuare cumpărăturile în piețele din Sibiu, inclusiv în cele volante”, a precizat Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Dacă în unele orașe s-au găsit soluții, în Galați, primarul Ionuț Pucheanu a reacționat plângându-se pe Facebook de faptul că „Guvernul ne închide piețele, astfel că legumele și fructele românești intră și ele în carantină.

Autoritățile au propus suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare. Dar permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară, potrivit Hot 52/5.11.2020.

Citește și: Cioloș condamnă decizia de închidere a piețelor, dar are și o soluție – piețele volante

#News