Klaus Iohannis

Președintele România, Klaus Iohannis l-a felicitat, sâmbătă, pe candidatul democrat Joe Biden pentru victoria obţinută în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii.

„Felicitări preşedintelui ales Joe Biden pentru victoria sa. Aştept cu nerăbdare să consolidăm în continuare puternicul şi dinamicul nostru Parteneriat Strategic în toate dimensiunile sale. România va continua să lucreze pentru a consolida securitatea, prosperitatea şi rezistenţa comunităţii noastre transatlantice”, a scris Iohannis pe Twitter.

Liderii PSD salută victoria lui Biden

Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc, șefii Parlamentului României, l-au salutat și ei pe cel de-al 46-lea președinte al SUA.

„La finalul unei campanii electorale desfășurate în condiții și cu mize excepționale, poporul american a decis. Salut alegerea lui Joseph Biden, după o competiție care a ținut trează atenția întregii planete și îi urez succes noului Președinte în importanta și dificila misiune ce îl așteaptă!

Națiunile democratice din întreaga lume și aliații SUA au nevoie de o Americă implicată, vigilentă și investind în rolul său vital de leadership la nivel global, întărind relația transatlantică și NATO și afirmând importanța parteneriatelor sale strategice”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

„«Am candidat ca democrat, dar voi fi președintele tuturor americanilor!» a declarat Joe Biden în primul discurs de după alegeri. Asta înseamnă să te ridici la înălțimea funcției prezidențiale! Cu siguranță vor reveni vremurile când o strângere de mână însemna onoare! Congratulations Mister President!”, a scris și Cazanciuc, pe Facebook, unde a publicat o fotografie în care se salută cu Joe Biden, președintele ales al SUA, vicepreședintele din timpul lui Obama.

Citește și: Joe Biden, al 46-lea președinte al SUA

#News