Andreea Esca
Andreea Esca

Este asociată cu știrile, cu ProTv, cu Europa FM sau cu revista The One. Încă din 1995, când pe data de 1 decembrie ProTv începea să emită prin saltelit în toată țara, am îndrăgit-o cu toții și toți românii au reținut un salut rămas celebru, ”Bună seara România, Bună seara București, ProTv te salută”.

Cariera Andreei Esca și realizările sale sunt impresionante: a fost numită de două ori ”Femeia anului”, a câștigat în fiecare an premiul pentru cel mai bun prezentator din România și a fost declarată cel mai bun om de televiziune.

Cu toate acestea, viața privată a rămas privată și se știu puține despre Andreea Esca, cea din spatele meseriei de jurnalist și cea din spatele promterului.

”Când eram în anul întâi, un coleg din liceu mi-a zis că se face o televiziune particulară și se caută reporteri. Așa am ajuns la Soti. Vartan Arachelian făcea interviurile cu jurnaliștii. Îmi era frică, mi se părea sever și foarte serios. Mi-a zis să merg să dau o probă în camera de alături. Acolo mi-au dat un ziar, m-au pus la o masă și mi-au zis: citește! Am citit ca la serbare. Când am ieșit, era Marilena Rotaru pe hol, ea era producătoarea din seara aceea. M-a întrebat: tu ai fost acum înăuntru și ai dat probă? Poți să rămâi diseară să ne prezinți și nouă știrile? Și așa am început.

Eu eram venită de acasă, cu un pulover de la mama, pe gât, cu părul lung, nu mă coafam, nu mă fardam. Așa am intrat și am prezentat știrile prima dată în viață”, a povestit Andreea Esca.

”Abia așteptam să împlinesc 9 ani ca să-mi cumpere mama ceas. Era foarte rar să ai ceas la vremea respectivă, drept urmare am fost foarte fericită. Era un ceas foarte mic și pentru mine avea o valoare sentimentală extraordinară. Nu l-am păstrat din păcate. Mama nu păstrează nimic, este pentru nou”, a mai spus știrista.

Citește și: Mihai Șora a împlinit 104 ani: o viață într-o fotografie

#News