După un sfârșit de săptămână tumultos, se liniștesc apele în organizația județeană PSD Constanța. Se pare că weekend-ul trecut a fost un sfetnic bun pentru proaspăt exclusul de la candidatura pentru șefia Consiliului Județean Constanța, președintele în funcție Horia Țuțuianu.

După ce vineri seara a rămas pe dinafara cursei electorale, în locul său fiind investit candidat pentru CJC chiar șeful său, Felix Stroe, azi Țutuianu a primit un premiu de consolare, care l-a făcut să-i treacă supărarea că a fost pus pe țușă.

„Sunt om de echipă. Nu ascund faptul că în ultimele zile am fost contactat cam de toate partidele. Am dus multe bătălii politice în 20 de ani și mai ales în ultimii patru ani. Sunt multe proiecte care trebuie duse la îndeplinire. Nu se vor putea duce la îndeplinire fără suportul PSD, a consilierilor județeni, a organizației județene. Mergem în continuare, suntem oameni maturi, cerebrali, cred că echipa câștigătoare e Felix Stroe, președintele CJ și Decebal Făgădău, primar. Cred ca niciun adversar politic nu are nicio șansă”, a declarat astăzi Horia Țuțuianu, în cadrul unei conferințe de presă.

„O să fie și vicepreședinte CJ dacă cetățenii ne vor acorda încrederea pentru un nou mandat”, a firmat, la rândul său, Felix Stroe, șeful pesediștilor. Inițial, Horia Țuțuianu și-a arătat public nemulțumirea în mediul online după ce a fost exclus de către proprii colegi din cursa electorală. Actualul președinte CJC mai spera la încă un mandat și chiar își amplasase în oraș bannere și panouri electorale cu imaginea sa.

Lista lui Stroe

Schimbarea de ultimă oră la vârful candidaților PSD Constanța va atrage după sine și modificarea listei cu consilieri. Felix Stroe a precizat că încă se fac evaluări, dar listele vor fi depuse în termenul legal. Noul candidat la funcția de președinte CJC a anunțat un nume nou în politica de pe litoral, viceamiralul Alexandru Mârșu. Fost șef al statului Major al Forțelor Navale și fost comandant al Flotilei de Fregate. Este al doilea ofițer superior din marină, după contramiralul Virgil Chițac, care intră în politică. Chițac se află la a doua încercare de a câștiga Primăria Constanța sub colorile PNL, după ce acum patru ani a pierdut în fața lui Decebal Făgădău, dar s-a ales cu un mandat de parlamentar. În fine, Stroe a lăsat să se înțeleagă că lista consilierilor PSD ar putea suferi schimbări radicale în următoarele ore.

Citește și: Mohammad Murad îi face loc lui Chițac la Primăria Constanța

#News