Polițiștii vor ca Avocatul Poporului să le dezghețe salariile

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I. s-a adresat Avocatului Poporului cu rugămintea de a sesiza Curtea Constituţională a României

Nemulțumiți de măsura înghețarea salariilor de către Guvern, polițiștii din sindicate i-au cerut ajutorul Avocatului Poporului Renate Weber. Mai exact, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I. îi solicită implicarea acesteia, prin instituția pe care o conduce, să sesizeze la CCR neconstituționalitatea măsurii luate de Guvern.

„Subscrisa Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I., prin preşedinte Ionescu Marius, (…) s-a adresat Avocatului Poporului cu rugămintea de a sesiza Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a unor prevederi din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 226 din 30 decembrie 2020 privind unele măsuri fiscal bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene”, a transmis, joi, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI.”, scriu polițiștii din sindicat.

Polițiștii acuză faptul că Guvernul nu ar fi luat în vedere faptul că rata inflației a crescut și va mai crește în acest an, astfel că veniturile salariale se vor micșora exponențial.

„Art VIII, alin 7 prevede: ”Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2021 pensiile militare de stat stabilite în condiţiile legii nu se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei”, au mai scris în scrisoarea destinată Avocatului Poporului, polițiștii.

Citește și: ANAF te iartă dacă îi datorezi mai puțin de 40 lei

#News