Cristescu acuză DNA că l-ar ține în palmă pe Alexe

Procurorii anticorupție, suspectacți de deputatul PSD de dublă măsură

Deputatul PSD Radu Cristescu este de părere că DNA ar practica un dublu standard, atunci când vine vorba despre tratamentele aplicate unuia sau altuia. Acesta face o comparație între modul în care ar fi fost tratați anumiți colegi de-ai săi de la PSD și modul în care este acum tratat fostul ministru al Mediului, Costel Alexe. Cu alte cuvinte, în timp ce oameni politici social democrați ar fi primit control judiciar sau arest preventiv, Costel Alexe a primit circumstanțe atenuante din partea DNA. De altfel, într-un comunicat publicat astăzi pe site-ul oficial, procurorii declarau despre cazul Alexe, printre altele, următoarele: Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

„Inocentul liberal Costel Alexe, zis și “Tablă”, fost ministru al Mediului, a declarat la ieșirea de la DNA ca este nevinovat. Asta deși omul a luat mită 22 tone de tablă. Ba chiar, avertizat de ” sifoanele ” din sistem, a și divorțat, ca să-și pună averea furată la adăpost. Ori poate că, ca un mare bărbățel ce e, vrea să dea vina pe nevastă, fiindcă o fi aflat că la închisoarea de femei Tîrgșor sânt condiții mai bune decât în pârnăile unde a stat maestrul lui liberal de mangleală, Relu Fenechiu.”, a spus Cristescu.

Radu Cristescu: „DNA-ul galben-albastru nu a luat nicio măsură preventivă împotriva lui Alexe”

„Probele din dosar sânt zdrobitoare, iar președintele Iohannis n-a avut încotro și și-a dat acordul, scrâșnind din dinți, pentru începerea urmăririi penale. Dar DNA-ul galben-albastru nu a luat nicio măsură preventivă împotriva lui Alexe, nici cauțiune sau control judiciar…darămite reținere. Asta în condițiile în care pentru alti oameni politici, neagreați de putere, au fost luate măsuri drastice, arestări, control judiciar și cauțiuni mari pentru un simplu abuz in serviciu.”, adaugă Radu Cristescu, pe Facebook.

Citește și: Alexe se declară nevinovat la acuzațiile de luare de mită

#News