Ana Birchall îi dă ponturi lui Stelian Ion

Fostul ministru al Justiției își dorește abrogarea pensionării anticipate pentru judecători

Cu toate că originile Anei Birchall se află în social democrația românească, condusă, de la Revoluție încoace de PSD, de ceva vreme, aceasta a părăsit barca roșie, ajungând pe mal și preluându-și rolul de far de avertizare pentru oricine altcineva în afara membrilor fostului partid. Astfel, auzind de piedicile cu care se confruntă actualul ministru al Justiției și de doleanțele care i s-au pus pe masă, Birchall a decis să-i dea o mână de ajutor acestuia, îndemnându-l să-și concentreze atenția pe un subiect care, pe aceasta o frământă de mult timp, și anume abrogarea pensionării anticipate, un proiect marca Florin Iordache și Tudorel Toader.

„Inca din 2019 am sustinut abrogarea pensionarii anticipate la 20 de ani…. o modificare legislativa gandita smechereste de faimoasa „comisie speciala” Iordache impreuna cu Tudorel Toader, Savonea si compania, o masura care sigur nu ajuta sistenul judiciar ci ii ajuta pe cei care aveau dosare pe rol! Cum? Simplu: se taraganau in instante dosarele, stiut fiind ca daca un judecator iesea la pensie se putea relua judecata dosarului cu noi termene etc etc…”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Speranțele Anei Birchall

În cadrul aceluiași mesaj postat pe pagina sa de socializare, Ana Birchall declară că își dorește ca în scurt timp, proiectul să fie adoptat și trimis, spre verificare, în Parlament.

„Sper ca in cel mai scurt timp acest anunt sa fie transformat in proiect de lege care sa fie adoptat in guvern si trimis in Parlament in procedura de urgenta… la pachet cu abrogarea unei alte masuri: completurile de 3 judecatori, masura prorogata prin OUG -ul dat la sfarsit de an, un OUG care ramane cu riscuri de neconstitutionalitate!”, a adăugat fostul ministru al Justiției, Ana Birchall.

Citește și: Stelian Ion, trecut pe sub furcile caudine ale asociațiilor de profil

#News