Stelian Ion, trecut pe sub furcile caudine ale asociațiilor de profil

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie solicită reforme rapide în justiţie

Noul ministrul al Justiției, Stelian Ion este somat, atât de către Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, cât şi de Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie pentru a pune în aplicare mult doritele reforme rapide în justiție, cu scopul alinierii la normele Uniunii Europene.

Potrivit celor două asociații, reformele la care se face referire ar avea în vedere reglementări legislative pentru admiterea în magistratură, delegarea, detaşarea şi transferul magistraţilor şi renunţarea la dispoziţiile care prevăd dublarea perioadei de pregătire în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii. Printre cerințe se numără și revizuirea sistemului de numire şi revocare a procurorilor-şefi, însă și limitarea rolului ministrului Justiţiei, momentan în persoana lui Stelian Ion.

„Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie solicită încă o dată reforme rapide în justiţie, pentru alinierea legislaţiei naţionale cerinţelor minimale ale dreptului Uniunii Europene privind statul de drept, rapoartele entităţilor internaţionale relevante şi doleanţelor majorităţii covârşitoare a magistraţilor români”, se arată într-un comunicat, potrivit AGERPRES.

Citește și: PSD se întreabă unde-i șapca primită de Iohannis de la Trump

#News