Giorgiana Hosu

Giorgiana Hosu, procurorul-șef al DIICOT, și-a anunțat demisia, joi seara, după o întrevedere cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

„Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile. Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către Procurorul Şef Adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu, în conformitate cu prevederile legale”, se arată comunicatul de presă al Ministerului de Justiție.

Decizia intervine după ce soțul ei a fost condamnat în primă instanță la trei ani închisoare cu suspendare.

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica Asig, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, potrivit Știri pe surse. Decizia nu este definitivă.

Președintele Klaus Iohannis a semnat în 20 februarie decretele de numire pentru procurorii-șefi propuși de ministrul justiției, inclusiv pentru Giorgiana Hosu, deși Consiliul Superior al Magistraturii avizase negativ propunerea Giorgianei Hosu pentru funcția de procuror-șef la DIICOT. 

Citește și: Soțul șefei DIICOT, condamnare cu suspendare

#News