Medicul Virgil Musta, acuzat de ANI de conflict de interese

Potrivit ANI, firma în care erau asociaţi medicul Virgil Musta şi fratele său a încheiat un contract de prestări servicii medicale cu spitalul la care acesta lucra.

Şeful Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, este acuzat de ANI de conflict de interese administrativ după ce firma în care erau asociaţi el şi fratele său a încheiat un contract de prestări servicii medicale cu spitalul la care acesta lucra, potrivit g4media.ro.

Potrivit ANI, Musta Virgil Filaret, şef al Secţiei Boli Infecţioase II în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, este acuzat de conflict de interese administrativ

 „La data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată şi fratele acesteia deţin calitatea de asociat şi funcţia de medic primar, iar soţia persoanei evaluate deţine funcţia de medic specialist, a încheiat un contract de prestări servicii medicale şi actele adiţionale aferente, cu spitalul în cadrul căruia MUSTA VIRGIL FILARET exercită funcţia de şef secţie, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din acelaşi act normativ”, afirmă Agenţia Naţională de Integritate. Medicul Virgil Musta a fost trimis în judecată de DNA, la sfârşitul lui noiembrie 2022, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu, după ce ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale, recoltarea de probe pentru teste COVID-19, la firma la care el este asociat, deşi ele se aflau în timpul programului de lucru la unitatea medicală publică. Alături de Virgil Musta au fost trimise în judecată Diana Manolescu, director medical al spitalului, o asistentă medicală şi o altă femeie, medic.

Prețul kilogramului de ceapă, la un nivel istoric în Filipine