Bucuria câștigării unui nou mandat de primar l-a determinat pe edilul din Crevedia (județul Dâmbovița) să dea o petrecere, la el acasă, cu lăutari și zeci de participanți. Distracția nu a rămas fără urmări, pe lângă avertismentul primit de la Poliție și amenda de 200 de lei primită, Florin Petre s-a ales și cu o infectare cu noul coronavirus.

Astfel, activitatea din primăria pe care a recucerit-o va fi suspendată, potrivit unui anunț făcut pe pagina de Facebook a instituției, iar sediul primăriei va fi dezinfectat în amănunt.

„Nu se va efectua niciun fel de operațiune cu și pentru public. Hotărârea survine în urma faptului că primarul comunei, Petre Florin, a fost depistat pozitiv în urma testului pentru COVID-19. Ca urmare, primarul se află în autoizolare. De aceea este imperios necesar ca dumneavoastră, cetățenii, să nu vă deplasați la sediul primăriei până când nu vom anunța că puteți să o faceți în condiții depline de siguranță. Activitatea instituției, respectiv programul și modalitatea de interacționare cu publicul, de luni (12 octombrie 2020) încolo, vor fi anunțate pe pagina primăriei și pe celelalte canale de comunicare existente. Vă rugăm să vă informați numai din surse verificate și să nu dați crezare zvonurilor și cunoscătorilor”, se arată în comunicatul Primăriei din Crevedia.

Încă o localitate în carantină pentru două săptămâni

După carantinarea comunei Cuca din județul Galați (unde rata de infectare a fost de 4,74 la mia de locuitori), încă o localitate se află în această situație. Este vorba de satul Dobra din județul Dâmbovița.

Altfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a aprobat, vineri, o hotărâre prin care propune instituirea carantinei zonale pentru satul Dobra din comuna Dobra, anunță news.ro.

Conform deciziei CJSU Dâmboviţa, este interzisă circulaţia persoanelor şi a vehiculelor în intervalul orar 22.00 – 06.00; excepţie fâcând bolnavii cronici aflaţi în evidenţele unităţilor sanitare, femeile gravide, urgenţele medicale şi vehiculele aflate în tranzit. Pe perioada carantinei va fi permisă deplasarea pentru aprovizionare cu marfă a operatorilor economici în intervalul orar 06.00-22.00 pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, însoţită după caz, de copie a certificatului de înregistrare fiscală, adeverinţă de la angajator (în situaţia în care nu efectuează administratorul societăţii comerciale deplasarea) şi respectiv de documente justificative de achiziţie/transport. Totodată, este interzisă intrarea în satul Dobra a operatorilor economici ce desfăşoară activităţi de curierat şi care livrează/preiau comenzi la/de la cetăţenii din satul Dobra; în acest caz, predarea- preluarea coletelor se va efectua în zonele unde sunt amplasate filtrele structurilor Ministerului Afacerilor Interne; excepţie fac doar operatorii economici mai sus-specificaţi, aflaţi în tranzit.

Iniţial, la nivel local s-a pus problema carantinării întregii comune Dobra, însă în cele din urmă s-a decis carantinarea doar în cazul satului Dobra.

Citește și: Primarul Iașiului confirmat cu Covid. Județul, locul doi la cazuri în 24 de ore

#News