Literatura română, în ascensiune: Grapini și-a lansat cea de-a șaptea carte

Europarlamentarul se află la cea de-a de-a şaptea carte, ”Un destin comun, Europa şi România”

Grapini iubește literatura, deși demonstrează exact contrariul când deschide gura sau apasă tastatura. Probabil coincidență, probabil pur ghinion, Grapini se face înțeleasă prin scris și tot datorită scrisului a ajuns celebră.

Europarlamentarul se află la cea de-a de-a şaptea carte, ”Un destin comun, Europa şi România”. Lansarea a avut loc în data de 8 ianuarie 2021, Maria Grapini propunând cititorilor o viziune proaspătă asupra rolului şi oportunităţilor pe care ţara noastră le are în Uniunea Europeană.

Volumul, bazat pe experienţa Mariei Grapini în parlamentul european, a fost lansat la Timişoara şi face analize minuţioase ale efectelor aderării României la Uniunea Europeană. Volumul conţine, de asemenea, iniţiativele legislative ale sale în Parlamentul European.

Europarlamentarul Maria Grapini, lansare de carte: „Un destin comun, Europa şi România”

Lansarea volumului ”Un destin comun, Europa şi România” a avut loc în cabinetul europarlamentarului Maria Grapini, desfășurându-se în prezența unui număr limitat de persoane.

Respectând normele impuse de pandemie, dar dovedind și că iubește arta scrisului, Grapini a declarat că volumul conține responsabilitatea instituţională şi responsabilitatea oamenilor politici care ne conduc. Responsabilitatea se traduce și prin posibilitatea de a negocia cu instituţiile europene, încât să nu fim cu dublu standard.

De asemenea, la baza cărții stau și analizele europarlamentarului în legătură cu problemele ţării.

Maria Grapini propune soluţii: Tinerii trebuie să ”aibe” locuinţe

Trebuie să ne preocupăm de creşterea natalităţii în România. Trebuie să creezi condiţii. Condiţii pentru tineri să aibe locuinţe, condiţii de infrastructură rurală, de acces la sănătate”, a explicat Maria Grapini.

Volumul este realizat în colaborare cu profesorul Nicolae Ţăran, care propune o nouă viziune asupra Uniunii Europene.

Noi am pus în evidenţă câteva lucruri pe care comisia europeană, nu înţeleg, de ce nu le ia în seamă. De exemplu, există o politică agrară comună dar nu există o politică demografică comună. Acesta este un mare semn de întrebare. Dorim o Europă comună? Se pare că nu”, a spus profesorul Nicolae Ţăran.

Foto: Facebook

Citește și: Francisc Doboș reușește ce n-a reușit BOR-ul vreodată

#News