Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu

CNAIR a suspendat licitaţia şi pentru lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Făgăraş după contestaţia depusa de catre firma Astaldi. Constructorul italian reclamă erori în documentaţia tehnică şi formulări neclare cum ar fi,, termene rezonabile”, potrivit ziare.com.

Compania Nationala de  Drumuri a suspendat licitaţia şi pentru primul lot al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş după ce constructroul italian WeBuild (Astaldi) a inaintat o contestaţie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC)

Licitaţia pentru lotul 1 Sibiu (Boiţa) -Avrig-Mârşa, care are  o lungime de 14 km. a fost lansată în SEAP pe data de 9 august, avand o valoare cuprinsă între 2 şi 2,4 miliarde lei. Primele trei tronsoane ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraş au licitaţiile pentru proiectare şi execuţie suspendate în timp ce pentru lotul 4 (Sâmbăta de Sus-Făgăraş, 16 km.), procedura fiind în derulare cu depunerea ofertelor până la noul termen, 1 martie 2023. Anterior termenul limită era 13 octombrie 2022.

În contestaţia depusă la CNSC, Astaldi reclamă documentaţia cu erori a CNAIR, refuzul de a oferi răspunsuri la clarificări sau răspunsuri contradictorii, impunerea unor lucrări în afara caietului de sarcini sau formulări care lasă loc la interpretări precum,, termene rezonabile” care nu ar trebuie să se regăsească într-o procedură atât de riguroasă.

Autostrada Sibiu – Făgăraș, o investiție de aproape 7 miliarde de lei, are o durată de realizare de 4 ani, fiind  prima secțiune a autostrăzii dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov).

Un turist recalcitrant a alertat salvamontiștii din Bran și Brașov